Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Què és un clipping de premsa i quina és la seva importància

02-04-2020

El clipping de premsa és la recopilació de totes les aparicions d'una marca o empresa en els mitjans de comunicació. El concepte neix del significat de la paraula clipping en anglès: ‘retallada de premsa’, i amb els anys ha anat evolucionant de la mà dels avanços en el panorama comunicatiu mundial.

Inicialment, les agències de comunicació recopilaven totes aquelles aparicions d'una marca concreta en els mitjans impresos, però a poc a poc la comunicació s'ha anat ampliant amb l'aparició de la ràdio, la televisió i posteriorment internet. D'aquesta forma, avui dia un bon clipping de premsa ha d'agrupar tots aquells esments de la teva marca o empresa en mitjans de comunicació impresos, mitjans digitals, ràdio i televisió.

LA IMPORTÀNCIA DEL CLIPPING

Ara que ja saps què és un clipping de premsa, segur que t'estàs preguntant: i per a què ho necessito? En què m'ajuda per a millorar el rendiment de la meva empresa o marca?
Com a agència de comunicació amb més de 10 anys d'experiència, en V3rtice volem ajudar-te a entendre el per què de la necessitat d'un clipping de premsa.

ELS MITJANS CONTINUEN VIUS

Encara que la comunicació ha canviat, milions de ciutadans continuen consumint de manera diària els mitjans de comunicació. Això sí, molts han canviat la versió impresa per la digital.

A més, els mitjans de comunicació s'han adaptat als nous temps i ara ja no comparteixen les seves notícies en un sol canal. Avui dia, ens trobem que una notícia pot tenir visibilitat tant en format imprès com en digital, xarxes socials, podcast, etc. I això significa que tenim moltes més opcions d'aconseguir aparicions i, per tant, moltes més possibilitats d'arribar al nostre target.

CONTROLEM LA NOSTRA REPUTACIÓ

A través del clipping de premsa, també podem saber què pensa la societat sobre la nostra marca o empresa, i això és un factor clau a l'hora de prevenir possibles crisis de comunicació.

Al seu torn, el fet de conèixer la reputació de la nostra marca o empresa en el mercat també ens pot ajudar a elaborar estratègies de màrqueting i promoció de producte, per a aconseguir treure el màxim rendiment de les nostres campanyes.

MESUREM ELS NOSTRES IMPACTES

Però, què és mesurar un impacte? Com a agència de comunicació a Madrid i Barcelona ens trobem en diferents ocasions amb què alguns clients no entenen el concepte de mesurar un impacte. Us ho expliquem d'una forma breu i senzilla perquè el pugueu entendre ràpidament.

Quan aconseguim aparèixer en un mitjà de comunicació després d'enviar una nota de premsa, la qual cosa hem aconseguit és un impacte de premsa sense la necessitat de pagar per a aparèixer en el mitjà de comunicació. És a dir, que hem enviat un contingut que ha encaixat en el mitjà, i l'han publicat a través d'un article, reportatge o entrevista.

Una segona manera d'aparèixer en els mitjans de comunicació és a través de la publicitat, però això suposa que hem de pagar un elevat preu per formar part d'aquest espai publicitari.

Doncs bé, a través del clipping de premsa, el que mesurem és el preu que hauríem hagut de pagar per a aparèixer amb el contingut que ens han publicat gràcies a la nota de premsa que ha generat i enviat als mitjans l'agència de comunicació.

En resum, el que estem fent és posar un preu, basat en quant ens hauria costat l'espai publicitari en aquest mitjà en concret, a l'aparició que hem aconseguit de manera orgànica, a través d'una nota de premsa o gestió one to one amb el periodista.

POSICIONAMENT RESPECTE A la COMPETÈNCIA

De la mateixa forma que la teva marca o empresa, la competència també està treballant en estratègies de comunicació per a aparèixer en els mitjans. En aquest sentit, igual que coneixem quina és la nostra reputació en la societat també podem saber què opinen dels nostres adversaris.

I a més, això ens ajudarà a situar i posicionar la nostra marca en el sector, plantejant noves campanyes de comunicació i màrqueting per a diferenciar-nos de la competència.

COM PREPARA UNA AGÈNCIA DE COMUNICACIÓ UN CLIPPING DE PREMSA

En V3rtice comptem amb un equip de periodistes amb un llarg recorregut en el sector comunicatiu, i per això la nostra agència de comunicació té molt clar com treballar de manera diària el clipping de cadascun dels nostres clients.

La nostra rutina es basa en, de manera diària, recopilar totes aquelles aparicions en un document, classificant-les per mitjà i especificant el seu valor. D'aquesta forma, som proactius amb cada client informant-lo dels últims impactes aconseguits i la seva repercussió, de la mateixa manera que setmanal i mensualment elaborem un informe amb tots els resultats en relació a les aparicions en mitjans de comunicació.

V3RTICE: AGÈNCIA DE COMUNICACIÓ A MADRID I BARCELONA

Les nostres recomanacions vénen de 10 anys d'experiència i aprenentatge en comunicació corporativa i premsa. Després de múltiples projectes i clients, el nostre equip de periodistes formats i especialitzats en el món de la comunicació tenen coneixements que abasten multitud de sectors, tractant mà a mà diàriament amb periodistes de tota mena de mitjans de comunicació.

A més, a l'ésser una agència petita, dediquem un gran temps a estudiar amb lupa el teu projecte per a desenvolupar-lo de manera òptima, perquè finalment puguis aconseguir tots aquests objectius relacionats amb la comunicació que t'havies marcat inicialment. Preferim la qualitat abans que la quantitat, i el tracte amb el client és una de les nostres especialitats.

Esperem que la nostra explicació t'hagi resultat útil. El nostre equip estarà disponible per si requereixes d'assessorament detalladament i personalitzat. Contacta'ns perquè puguem ajudar-te al fet que el teu projecte avanci cap a la direcció correcta. Junts ho aconseguirem!