Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • Organització de l'event “La Nit dels Museus de Barcelona”

Altres Projectes

  • Servei integral per Salón Creativa
  • Disseny gràfic Barcelona para Synergie
  • Agència de comunicació per a l'esdeveniment de Yuki

Organització de l'event “La Nit dels Museus de Barcelona”

Avui des del blog de V3rtice, agència de comunicació de Barcelona, parlarem d'una de les tasques contemplades dins de l'acció de les Relacions Públiques: l'organització d'esdeveniments. A més, us explicarem un recent cas d'èxit que es va cuinar en el nostre departament de comunicació: “La Nit dels Museus de Barcelona”.

En V3rtice, agència d'organització d'esdeveniments, entenem l'organització d'esdeveniments com un procés de tres fases: disseny, planificació i execució; ja sigui per a congressos, festivals o convencions, tot comença amb una reunió en la qual es presenten els espais i es defineixen les idees. Així doncs, el primer que vam fer va ser asseure'ns a la taula amb el Museu Blau per a saber quins eren les motivacions després de “La Nit dels Museus”. Conèixer de primera mà la dinàmica de funcionament i adaptar-nos a les necessitats del client i del seu potencial target. Així va ser com rebem l'encàrrec de preparar el Museu Blau, museu dins del circuit d'espais d'exposició de la ciutat comtal, per a acollir-se a aquesta nit de cultura gratuïta que any rere any mou a milers de barcelonins.

El següent pas va ser la pre-producció de l'esdeveniment, és a dir, l'anàlisi de les necessitats que l'encàrrec podia requerir. Planificar tot allò que el dia de l'esdeveniment requereixi per tal de minimitzar sorpreses i, per definir una estratègia d'acció per a què tothom pugui desenvolupar la seva activitat de la forma més eficient possible. Es van determinar les necessitats de delimitació i adequació de l'espai del Museu Blau. Definir, per exemple, quines infraestructures eren necessàries (panells, escenari, etc), quins materials s'havien d'emprar en elles, o bé, com s'anaven a muntar i desmuntar de la manera més eficient possible. A partir d'aquestes necessitats específiques, es van poder calcular i preveure els costos de l'esdeveniment.

El procés de producció es va materialitzar el dissabte 20 de maig, el dia de “La Nit dels Museus”, amb el nostre equip supervisant que tots els processos es realitzaven tal com s'havien planificat en etapes anteriors (disseny i pre-producció). A les 19h el museu va obrir les seves portes i tot estava llest, com si l'espai mai hagués sigut modificat i redissenyat per a aqueixa ocasió concreta. I la veritat és que aquí és on resideix la màgia de l'organització d'esdeveniments, que arribi el dia D i tot estigui previst. La nostra tasca va acabar amb el desmuntatge, per a anar-nos silenciosament, tal com havíem arribat, deixant un bon record en els milers de visitants que es van rebre durant tota la nit Organitzem alguna cosa?