Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Oportunitat per a la publicitat en la ràdio digital

07-09-2018

Com agència comunicació Madrid especialitzada en planificació de mitjans sabem de primera mà les transformacions que han experimentat els mitjans de comunicació i els nous hàbits que s'han generat en els consumidors. En aquesta ocasió ens ocuparem de la ràdio, ja que és el mitjà que ha sabut adaptar-se amb perícia dins de l'entorn digital que ens embolica, obrint així una oportunitat per a la publicitat.

Resulta curiós mirar cap al passat i comprovar com tot ha evolucionat. La ràdio era un dels mitjans de comunicació que estaven sentenciats a desaparèixer. Aquest mitjà que havia estat protagonista a principis del segle XX va caure després de l'aparició de la televisió amb la seva capacitat hipnotitzadora d'audiències, sense deixar de costat la poca capacitat de reinventar-se que va tenir la indústria radiofònica.

Aquest sector venia molt copejat en els últims anys, ningú creia que amb la presència disruptiva d'Internet seria el mitjà que s'adaptaria de manera més ràpida i efectiva als canvis del nou segle.

La ràdio s'ha beneficiat gràcies a les noves necessitats de continguts i a les noves maneres de consum, Internet i els mòbils li han donat una altra oportunitat al sector. Segons estudis el digital segueix aconseguint cada vegada més temps de consum, al contrari dels mitjans tradicionals que segueixen caient. La ràdio tradicional també ha anat en declivi.

Per la seva banda, les dades són més optimistes per a la ràdio en format digital. En mòbil, la ràdio és una de les protagonistes doncs supera els temps mitjans de consum de vídeo. Aquest boom que la ràdio ha aconseguit en el consum ha estat gràcies als podcasts.

Les dades apunten que Espanya és el país del món on més gent escolta podcasts. Són un nou element d'informació, entreteniment o divulgació que s'escapen dels gèneres fins ara escoltats. És per aquest motiu que cada vegada són més els afeccionats a aquests elements. La tecnologia ens permet introduir elements de la cultura tradicional com és la ràdio en nous aspectes perquè pugui arribar la informació, els valors o el missatge el més lluny possible.

I fins aquí el post d'avui, com a agència de comunicació de Madrid especialitzada en planificació de mitjans, esperem que aquesta informació sobre la indústria dels podcasts t'hagi donat alguna idea de negoci. A més esperem que hàgiu pogut veure una oportunitat en la indústria dels podcasts, ja que les previsions a futur són bastant optimistes.