Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

La comunicació interna, el futur de les empreses

12-09-2018

Com a agència comunicació Madrid, sabem que existeix el tòpic de: si estem feliços serem més productius, que gràcies als ambaixadors de marca la imatge corporativa augmenta i genera notorietat, que la nostra marca obté reconeixements i impactes dels mitjans i del sector... ¿encara creus que són tòpics? Tot això és possible, gràcies a la comunicació interna.

Un dels motius més importants que afavoreixen la implementació d'un departament de comunicació interna és, bàsicament que passem gairebé el 90% del nostre temps a la feina, ja sigui pensant en ella o estant allà. A més, tret que es treballi sol o amb una o dues persones més, al llarg de la jornada laboral compartim molts moments i converses amb els companys.

Un altre dels motius més importants és una equivalència entre l'empresa i el mercat i l'empresa i els seus treballadors. Sabem que, en el món del màrqueting i la comunicació analitzar i entendre al públic és un dels objectius principals per triomfar. Doncs el mateix passa amb els treballadors, cal escoltar-los perquè d'una manera o altra poden aportar aspectes molt positius a l'empresa, com a marca i als treballadors com a persones. Des filosofies i formes de veure la vida fins a noves idees o ajudes interdepartamentals (nascudes sovint en brainstormings.

Cal tenir clar que a la vida tot avança, els mètodes i models d'abans es queden obsolets i cal cenyir-se a la filosofia de "renovar-se o morir", no cal prendre-s'ho al peu de la lletra, però tenir-ho molt en compte. És recomanable començar a canviar la percepció de la gestió de recursos i persones, el que es gestiona és el talent. Per això, la comunicació interna guanya punts per convertir-se en la filosofia de la qual aprendrà tota l'empresa.

Finalment i tenint en compte el valor humà, cada vegada les empreses es preocupen més de la imatge que els seus equips perceben d'elles, ja que d'aquí dependran mil i una circumstàncies del funcionament d'aquesta en el futur. I gràcies als avenços en noves tecnologies de comunicació, cada vegada s'obren més vies per transmetre informació de valor als empleats, enamorarles i fer-los creure en la marca.

Fins aquí el blog d'V3rtice d'avui, la teva agència de comunicació de Madrid. No oblideu que gràcies a la comunicació interna es pot aprendre a col·laborar i veure la vida des d'altres perspectives.