Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Gabinet de premsa per un festival de música

22-01-2018

Com agència de comunicació de Barcelona especialitzada en gabinets de premsa coneixem quina és la missió que ha de dur a terme l’equip de comunicació i premsa en un festival de música. Normalment aquests tenen una repercussió social molt important, i per tant la relació amb periodistes i mitjans de comunicació tant generalistes com especialitzats en música i cultura ha de ser molt important.

Els mitjans tradicionals com la televisió, la ràdio i la premsa segueixen tenint lloc dins de la comunicació dels festivals malgrat els avanços tecnològics. Els anuncis en televisió, ràdio i premsa solen ser escassos dins de la comunicació de festivals a causa que solen ser cars i el pressupost dels festivals es gasta més en la contractació d'artistes. Però a causa de la popularitat dels festivals i l'enviament de notes de premsa, els mitjans de comunicació contacten amb l'organització per poder acudir amb acreditacions i fer-se ressò de l'esdeveniment.

Aquest és un mètode de comunicació en el qual no es té tant control com amb uns altres, però que atorga al festival de cert prestigi si l'article o esment és bo. Per tenir un cert control sobre la repercussió de l'esdeveniment en els mitjans cal assegurar-se de tenir una bona relació amb ells i a més que el festival tingui una bona organització i l'experiència sigui positiva.

El fet diferencial més destacat per l'organització, els mitjans de comunicació acreditats i les agències de management és el canvi qualitatiu que suposa el treball sistemàtic de les organitzacions i de les agències de comunicació que s'encarreguen de desenvolupar les activitats. A més, destacant la rapidesa en l'enviament del material audiovisual garantint la cobertura, establint un horari d'enviament fix va permetre als mitjans de comunicació preveure els seus continguts permet que s'aconsegueixin uns millors resultats per a periodistes, mitjans de comunicació i el propi festival.

De la mateixa manera, el màrqueting d'esdeveniment musical per tant no solament es preocupa amb el procés i l'enviament d'informació, també pels sentiments i emocions que l'espectador va a relacionar amb el festival, i aconseguir transmetre'ls mitjançant la promoció. Aquests sentiments i emocions són també els que es creen en assistir al festival, de manera que es relacionen amb els records que el públic té i augmenta les probabilitats que assisteixin a l'any següent.

I és que al final el gabinet de premsa d'un festival de música es basa en el treball continu amb els mitjans de comunicació i els periodistes que assisteixin per crear més enllà d'un vinculo. I fins a aquí el post d'avui en v3rtice on esperem que hàgiu pogut veure les funcions que v3rtice pot desenvolupar durant la gestió del gabinet de premsa.