Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • Disseny gràfic amb l'empresa tèxtil Sidogras

Altres Projectes

  • Gabinet de comunicació integral del Club Esportiu Mediterrani
  • Gabinet de comunicació i audiovisual Consell General de Cambres de Catalunya
  • Cicle 50’ joves: disseny i comunicació dels concerts del Conservatori Municipal de Música de Barcelona

Disseny gràfic amb l'empresa tèxtil Sidogras

A V3rtice volem celebrar que hem completat una nova acció de disseny gràfic amb l'empresa tèxtil Sidogras, líder al mercat espanyol en aquest sector. Com a agència de disseny gràfic de Barcelona, ens hem encarregat de crear un tríptic que promocioni els serveis de l'empresa i que estarà insert dins del seu catàleg comercial.

Una vegada definits el públic del client i coneguts tots els detalls de l'empresa, es va engegar el projecte. L'equip de disseny gràfic de V3rtice es va encarregar de plasmar en el paper la manera de comunicar de la companyia i totes les idees que volien transmetre als seus clients, en un llenguatge visual i atractiu. 

Per a això, era important tenir en compte els colors, tant els de les fotografies com els de els elements del tríptic. Així, els quadres de text es van definir en verd i blau perquè contrastessin més amb el fons blanc i es diferenciaran millor del text. D'altra banda, les fotografies es van mantenir en blanc i negre amb la finalitat d'aconseguir elegància i sobrietat i que tots els elements quedessin més unificats.

A més, es van afegir diferents icones que representaven els serveis que ofereix Sidogras i que de pas donaven al document un aspecte més visual. Així per exemple, es va inserir el símbol d'una camisa per representar els teixits de plana, que són els destinats a l'ús de camises i bruses o un pinzell per representar la producció d'estampats i tenyits. Les tisores van ser un altre de les icones que es van introduir damunt d'un quadre de text, representant el sector tèxtil. Aquests són alguns dels elements de disseny gràfic que fan que el producte final obtingui un major pes comunicatiu.

Com Sidogras té presència internacional amb agents a més de 30 països, a més del castellà, es va utilitzar l'anglès en el text. D'aquesta manera, de cada paràgraf que s'inseria en el document en castellà, a continuació s'inseria la seva traducció a l'anglès. Un altre element a destacar, és la superposició de les fotografies amb el text que ajuden al fet que el tríptic no sigui tan estàtic, doncs li dóna sensació de moviment.

La portada, igual que tots els altres elements i pàgines, també es va dissenyar amb molt de detall. Així, les ratlles diagonals simbolitzen la textura que solen tenir la majoria de teixits i el color negre li donava elegància, seguint en la línia de les fotografies. D'altra banda, es va afegir la silueta de la ciutat de Barcelona i en gran es va dibuixar la data en la qual es va crear Sidogras, per destacar els seus anys d'història. 

Amb aquest projecte volem destacar la importància que té el disseny a nivell publicitari i comunicatiu, doncs en el primer que es fixa el públic és en la imatge i en els elements visuals. El disseny gràfic és un element clau perquè la comunicació sigui més atractiva pel públic. Per això, la funció d'un bon disseny gràfic és transmetre uns valors i idees de forma eficaç i atractiva, per la qual cosa invertir en disseny sempre té la seva recompensa.