Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Intel·ligència artificial aplicada al màrqueting i publicitat - V3RTICE

09-10-2019

Esbrina com evolucionar les teves estratègies gràcies a la tendència de la intel·ligència artificial en la publicitat i màrqueting


Avui dia, diria que no queda un sol “marketer” que no hagi sentit parlar de la intel·ligència artificial i les seves aplicacions en el màrqueting i la publicitat. La constant evolució d'estratègies i empreses ens han portat a un món amb informació immediata i a l'abast de tots, on la primera i més important intel·ligència artificial, és la de Google a través del seu algorisme, que és capaç de mostrar al segon milions de resultats de cerques.

D'altra banda, les empreses han adaptat aquest fenomen a les seves estratègies i hem vist com les grans companyies com IBM o Microsoft han estat les primeres a pujar-se al carro.

Però, Què és tot això de la intel·ligència artificial?


La intel·ligència artificial és una creació humana que fa possible que robots o màquines siguin capaces d'automatitzar processos, facin tasques optimitzades o aprenguin d'experiències com ho faríem les persones.

Per tant, per a nosaltres, com “marketers” ens podem ajudar d'aquest fenomen aplicant la intel·ligència artificial en la publicitat i màrqueting.

Aplicacions de la intel·ligència artificial en màrqueting.1.Contingut per al teu web

Així és, el factor més important per a Google es pot optimitzar des de la intel·ligència artificial. Eines com Wordsmith o Articoolo permeten crear contingut basant-se en dades i informació molt bàsica proporcionada per l'usuari, sens dubte, una dels majors avantatges de la intel·ligència artificial aplicada al màrqueting.

2. Gestió de clients

Gràcies als chatbots, podem gestionar els dubtes i relacions amb els usuaris de manera ràpida i eficaç generant una interacció molt àgil amb el client, si vols descobrir que són els chatbots i com et pot ajudar en la gestió de les relacions amb els teus clients fes clic aquí.

3. Automatització de tasques

A través d'una petita intervenció humana per a determinar els fluxos, punts de contacte i accions a realitzar en cada fase del procés del customer journey o inbound màrqueting, la intel·ligència artificial en el màrqueting digital ens permet automatitzar processos per a estalviar costos, temps i esforços.

4. Email Màrqueting

Un gran exemple de l'automatització de tasques. La intel·ligència artificial i el màrqueting s'han unit per a crear una eina vital per a qualsevol “marketer” en el seu dia a dia, l'email màrqueting, que funciona a través de la intel·ligència artificial i la seva capacitat per a lliurar el millor missatge segons el moment i perfil del client.

5. User Experience i disseny web

Per tan remot que sembli, la intel·ligència artificial aplicada al màrqueting s'ha obert camí amb eines com Grid, que utilitzen la intel·ligència artificial per a crear webs basant-se en una sèrie d'informació que proporciona l'usuari.

6. Gestió d'influencers

Per a detectar si el engagement que produeixen els influencers de la teva marca és real i segueix una proporció realista, ens ajudem d'eines com a Social Bakers o Like Wise, que utilitzen la intel·ligència artificial per a aquesta mena d'analítica.

Altres beneficis de la intel·ligència artificial i màrqueting són oferir exactament el que interessa a l'usuari, facilitar els processos de vendes, proporcionar una experiència personalitzada compartint contingut adequat per a cada moment i la indagació en el Big data per a la presa de decisions.

Aplicacions de la intel·ligència artificial en publicitat


1. Publicitat programàtica

La publicitat programàtica es basa en utilitzar la intel·ligència artificial per a automatitzar les compres d'espais publicitaris. D'aquesta manera podrem arribar a segments més específics , estalviar en costos d'adquisició o maximitzar conversions. Per tant, la intel·ligència artificial en la publicitat ens estalvia temps i pressupost.

2. Analítica

La intel·ligència artificial en la publicitat permet analitzar les nostres accions al mil·límetre i en temps real per a conèixer quines accions estan funcionant millor o pitjor i corregir desviacions.

3. Anuncis personalitzats

En un futur no gaire llunyà la intel·ligència artificial en publicitat digital serà l'arma de qualsevol agència de publicitat, ja que es lliuraran anuncis personalitzats per a cada persona, segons el seu perfil.


Per tant, aprofita aquest fenomen i tracta d'aplicar la intel·ligència artificial en les teves estratègies de màrqueting i publicitat per a no quedar-te enrere dels teus competidors. Espero que t'ajudi en un futur, no gaire llunyà.