Utilitzem galetes. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Encara no saps com convertir la teva Pime en una empresa ecològica i complir amb la Responsabilitat Social Corporativa?

27-09-2019

Els principals motius pels quals has d'apostar per ser una empresa ecològica i ajudar al medi ambient són:

1. La necessitat que té la població de mostrar la seva contribució al medi ambient mitjançant productes o serveis proporcionats per empreses sostenibles.

2. Et permet trobar un nou nínxol ecològic de mercat, que a l'hora de triar un producte es decanten per empreses amb desenvolupament sostenible.

3. I el més important…projecten una millor imatge de la teva empresa. Avui dia amb la gran quantitat d'empreses que hi ha, el factor de responsabilitat social cobra gran importància a l'hora de projectar la imatge de la teva Pime.

Per tant, tenint en compte que la societat està canviant, i els menors de 30-40 anys senten especial interès cap a aquesta mena de pràctiques, t'ajudarem al fet que compleixis amb la petjada ecològica i t'adaptis a la responsabilitat social corporativa.

Com adaptar la teva empresa al medi ambient i a la responsabilitat social corporativa?


  • Identifica els ideals de la teva empresa ecològica:


Per a això tingues en compte els efectes ecològics i socials, tracta d'evitar la contaminació i educa als teus clients perquè participin. D'altra banda inclou el principi de les 3R( Reduir, reutilitzar i reciclar), conserva l'aigua, l'energia i presta molta atenció al subministrament dels teus proveïdors, per a millorar la teva responsabilitat social i empresarial

  • Revisa les pràctiques de la teva empresa:


Determina quin és el teu impacte ecològic i adopta pràctiques que redueixin l'impacte, per a això disminueix el consum general del teu negoci identificat el que uses i rebutges, per a posteriorment, tractar de reduir en aspectes com el paper, maquinària o instal·lacions.

  • Desenvolupa una estratègia ecològica per al teu negoci:


Reflexiona sobre les fonts, eines i mètodes que empraràs per a aconseguir-ho. També pots crear acords i comunicacions amb altres empreses ecològiques i donar-vos força mútua.

  • Comunica interna i externament el teu model de consum:


On la teva prioritat no resideix en el benefici monetari, sinó, per contra, en l'aportació de la teva empresa a l'entorn i societat.

  • Comparteix totes les teves accions ecològiques en Xarxes Socials:


Mostra exemples de les mateixes per als teus seguidors perquè vegin que ets una empresa sostenible i compleixes amb la responsabilitat social empresarial.

  • Converteix-te en una empresa ecològica certificada:


T'ajudarà a guanyar notorietat de marca, compliràs amb la responsabilitat social empresarial i et mantindràs actualitzat sobre els avanços de la tecnologia sostenible.

Empreses amb responsabilitat social corporativa i certificat ecològic.


A continuació et portem alguns exemples de multinacionals i empreses de Madrid compromeses amb el medi ambient i compleixen amb la responsabilitat social de l'empresa replica watches.

Philips: L'empresa fabricadora d'equips electrònics col·labora amb el medi ambient destinant gran part dels seus recursos al reciclatge de residus i a l'eliminació de químics tòxics en els seus productes.

Siemens: Desenvolupador i fabricador d'equips per al sector industrial, energètic, sanitari i d'infraestructures, col·labora amb la creació de diversos productes ecològics com un reactor per a convertir l'hidrogen en metanol o un telèfon que funciona amb energia renovable.

Apple: La poma mossegada va modificar la seva infraestructura perquè el 100% de les seves operacions es realitzin amb energia renovable.

A Madrid, algunes empreses ecològiques són:


Endesa: L'empresa líder del sector elèctric espanyol va proveir d'electricitat a l'Illa del Ferro únicament amb energia renovable.

Mahou: La 5 estrelles de les cerveseres analitza el cicle de la seva matèria primera i calcula la petjada ambiental, reduint el consum de l'aigua en un 38%, la despesa energètica en un 43% i 40.000 tones d'emissions.

Madinter Trade: Empresa madrilenya dedicada al comerç de la fusta com a material de construcció i instruments musicals replanten els boscos que exploten.